justkid 1 Жалоба Опубликовано 11 февраля, 2007 Все почалось з того, що зелен? чолов?чки в в?йськомат? не дали мен? дов?дку на загран. По?здка в Словаччину з форумчанами стала нереальною, зима все не посп?шала радувати нас морозами ? сн?гом, новий борд пилився п?д л?жком, наближалась сес?я... вс? п?дстави для самогубства :lol: Зима за календарем, середина грудня, кататись хочеться... Шукаю альтернативу Словаччин?. Чомусь вир?шив, що це буде Буковель. Наслухавшись про дороговизну курорту починаю збирати грош?. На сайт? студпрофкому КП? знаходжу ?нформац?ю про минулор?чн? зимов? пут?вки до Яремче. Д?знаюсь, що в цьому роц? теж будуть. Шарове житло, аф?г?ть, дайт? два. 29 грудня, к?нець зал?ково? сес??, розпод?л пут?вок - отримую пут?вку на другий за?зд, 29.01-04.02 (перший за?зд майже не побачив нормального сн?гу). Поштою приходить шаровий ск?пасс. Середина с?чня. Сес?я н?коли не була такою шаровою. Викупаю пут?вку, п?льгова варт?сть близько 170 грн з страховкою. Сн?гу нема. В?рю г?сметео, сн?г буде. Купую б?лети Ки?в-Франк?всь-Ки?в. Тиждень до в?д'?зду. Сн?гу все нема. Г?сметео об?ця? сн?г ? шален? морози. ?жджу по Ки?ву, купую ск?паси. За 4 дн? до в?д'?зду п?шов сн?г, стр?ляють пушки... Спод?ваюсь на сн?г в Ки?в?, хочу розкататись на ПЯ, ф?г там. 28.01, день в?д'?зду. Пакую чохол, втикаю на вебкамери Буковелю, ?ду за ще одним ск?пасом (тепер ?х вже 4), страдаю ф?гнею, мало не сп?знююсь на потяг. Вкладаюсь спати. На 3му поверс? поселивсь якийсь л?вий дяд?нька, сипав коп?йками з кишен?, спускавсь, збирав, залазив ? знову сипав, так всю н?ч. 29.01, ранок, Франк?вськ, при?хали. На платформ? бачу купку молодих людей в спортивних шмотках, дехто з снарягою. Виявились такими ж КП?шниками, що ?дуть в Яремче. Домовляються за маршрутку, 18 грн Франк?вськ-Яремче, по?хали. Н? в Франк?вську, н? в Яремче будь-яких натяк?в на сн?г не було. Санатор?й Яремче. Знаходиться за 4 км в?д м. Яремче в напрямку Буковел?, село (чи то станц?я) Ямне. Ма? 4 корпуси ? ?дальню. Пропону? 3 та 2-м?стн? номери, люкси, нап?влюкси. За сплачен? 170 грн ми ма?мо 3х м?стн? блочн? номери, триразове харчування. В блоц? 2 номери ? санвузол. На територ?? санатор?ю ? клюб, де сто?ть 3 тен?сн? столи (4 грн/година) ? 3 б?л'ярдн? (10 грн/година). Також ? сауна. Поряд 2 магазини: один ларьок-вагончик, ?нший гордо зветься торговельним центром :lol: (насправд? магаз на радянський лад з одним продавцем ? обмеженим асортиментом), працюють до 20:00, але закриваються ран?ше, особливо "торговельний цент" :rolleyes: Селимось по тро?: бордер Саша: Саша (тепер вже лижниця): ? я, Н?кола aka justkid: Кида?мо шмотки, йдемо сн?дати. Просять вс?х з'явитись на об?д, так як екскурсовод розказуватиме нам про можлив? вар?анти дозв?лля. Вир?шу?мо розд?литися: я на Буковель, Саши на об?д. Але спершу в душ. Чека?мо свою чергу, сус?дки по блоку не дуже квапляться. П?вдень. Помитий ? ек?п?рований виходжу з корпусу. Д?знаюсь, що 10 хвилин тому 15 доб?рних КП?шник?в чартерним рейсом ви?хали на Буковель. Мен? порадили йти на зупинку, де "пост?йно ходять пижики на Буковель". Стою на асфальт? у лиж? з дошкою в руках... За годину про?хав лиш один вщент заповнений "пижик" з надписом "Буковель", нать не зупинивсь. Добиратись з пересадками не захот?в, бо був сам, на м?сцевост? не ор??нтуюсь ? усьо тако?... На сьогодн? покатушки зак?нчились п?шов на об?д. За об?дом дядя Ваня екскурсовод розказу?, що для бажаючих катати в Буковел? орган?зову?ться транспорт. Ви?зджа?мо о 7й ранку (щоб о 8й бути в Буковел? ? до 9? купити акц?йн? ск?пасси, лиж?/дошки) з Яремче, о 17й з Буковел?. Транспорт весь день на парковц?, можемо прийти пооб?дати, погр?тись, в?дпочити. Дана послуга платна, 20 грн за туди-сюди. В санатор?? не сн?да?мо, не об?да?мо, об?д ? вечерю з'?да?мо ввечер?. ?жу брати з собою, бо там дорого. Ще ? як?сь екскурс?? по монастирям, водоспадам, перевалам, скелям Довбуша, канатних дорогах, але мене то мало ц?кавить. П?сля об?ду почав валити неф?говий сн?жок. Ми в?дправились на п?шу прогулянку по околицям. Пот?м магаз, номер, "за при?хали", "за знайомство", "за сн?жок". Чи не сходити нам у клюб? П?шли, пограли в тен?с, замерзли. Прийшли, з?гр?лись. Тим часом сн?жок все йшов ? йшов, його вже близько 10 см. Виклика?мо сус?док на батл в сн?жки, закиду?мо (п?сля чого вони тиждень мстили щоденними чергами в душ). Бабу зл?пити не вдалось, мороз, рад??мо з того. Вечеря, "за сн?гопад", "за Буковель", "за покатушки", спати... 30.01. Шоста ранку, п?дйом, душ, готу?мо бутерброди на об?д, до автобусу. Руша?мо, за 40 хвилин - Буковель. Вау! Сн?г, зима, гори! Вс?х емоц?й не передати, скажу лиш, що це моя перша по?здка зимою в гори! Худко в каси. За ск?пассами черга просува?ться швидко, в прокатах значно пов?льн?ше. Вс? ек?п?рован? ? сповнен? бажання кататись. Шука?мо п'яту кр?селку ? синю трасу, з труднощами нам це вда?ться. П?д?йма?мося, гора Чорна Клева. Встьогу?мося ? почина?ться сракопад :D Дек?лька спуск?в ? ноги починають правильно вести дошку, к?льк?сть пад?ннь зменшу?ться. Синя траса 5В... Б?льш пристосована для лижник?в. ? довгий майже горизонтальний в?др?зок, де лижники штовхаються палицями, а бордери ем?тують самокат, або ж йдуть п?шки. Так ми ? робили, доки не знайшли зр?зу, де можна набрати швидк?сть ? проскочити пологу д?лянку траси. Перш? дн? в?н був закритий с?ткою, але х?ба нас то зупинить? Кофф?-брейк. Нижня станц?я 5? кр?селки, фастфуд Обжора, одне з найдешевших м?сць масового харчування на Буковел?: Кр?м харч?в, що зображен? на вив?сц? в асортимент? ? й ?нш? позиц??, ц?ни на як? не пом?стили в вив?ску (мабуть щоб кл??нт?в не лякати). Так, скаж?мо, шоколад Корона кошту? 11грн. Синя траса набридла, по?хали на 2гу кр?селку на червон? 2А, 2В. Краще б катали на син?й. Коли черговий раз розпластавсь на сн?гу, подививсь що ж то за чорна ф?гня, якою рясно вс?яна траса. Виявля?ться то щеб?нь! Наприк?нц? дня м?й цнотливий скользяк виглядав жорстоко згвалтованим. Ще й на нос? зверху в?дщепився кусочок пластику. Мабуть в?д з?ткнення з льодяною глибою. Б?с з т??ю дошкою, я отримав море фану, то головне. П?д к?нець дня стан 2В був просто жахливим: залисини льоду, щеб?нь. П?д час останнього спуску побачив як рят?вники звозять когось в лодочц? накрит?й брезентом. Думав труп, стало лячно. Досв?дчен?ш? лижники пояснили, що так спускають тих, хто зламався т?лом чи духом. П?дсумки першого дня. Шл?м д?йсно класна штукенц?я! Здивувало: 1. На Буковел? безкоштовн? туалети 2. Зад не примерза? до кр?сел п?д час п?дйому. Тепло ? комфортно. 3. Повед?нка лижник?в в чергах на п?дйомники. Хрестити лиж?, наступати друг другу на лиж? - нормальне явище. Певно ?м лиж не шкода. 31.01 Я на Буковель, Саши на екскурс??... Нових п?дйомник?в не пустили, нових трас не в?дкрили. Працюють п'ятий п?дйомник, друг? двокр?селка ? чотирикр?селка, бугель. Бугель при наявност? ?ншого транспорту мене не приваблював, тому катав на кр?слах. Сн?гу вноч? не було, сн?гу малувато. Ратрак пройшовсь по трасам, пор?вняв горби, але там де був льод лишилась греб?нка з льоду ? куски льоду на трасах. Найб?льше такого г?вна на 2му п?дйомнику, тому майже весь день катав на 5му. В?дкрив для себе червону 5G, зак?нчу?ться вона вузькою д?лянкою, де лижники стають в позу ? набирають неф?гову швидк?сть ?дучи по прям?й. Мен? ж треба кантуватись. Мабуть мо? маневри перетнули тра?ктор?ю польоту якогось лижника, бо в?н при обгон? штовхнув мене в плече: кульб?ти, приземлення, шл?м просто необх?дна р?ч, капа не завадила б, в?дкусив соб? трохи губи :o В друг?й половин? дня почина? падати сн?г, катання стало набагато при?мн?шим 01.02 Знову сам. Нападало немало сн?гу. В?дчува?ться наближення вих?дних: зб?льшились черги, велик? буси не пускають за 1шу КПП (при неробочому 1му п?дйомнику доводилось далеченько йти п?шки). В?дкрили 5Н - моя улюблена траса. Збоку б?ля дерев пухлячок, зац?нив. При нагод? скуштуйте, може й вам прийдеться довподоби. Дякую чуваку Д?м?, що п?дбив мене катати п?д п?дйомником. Хоч я на п?в-шляху ? звернув на трасу, але то було яскраво. Випадково звернув з 5Ж на чорну трасу, думав що вона червона. Н?чого особливого, широка, пряма, крут?ша. Жорстким бордерам ма? сподобатись. Не все те, що в сторон? ? без сл?д?в, пухлячок. На швидкост? стрибнув в незайманий сн?жок п?д пушкою. Виявилось, що в?н покритий товстою льодяною корою. Розпластався. П?д веч?р зд?йнявся сильний в?тер, що просто таки зносив з н?г. Людей враз поменшало. Залишились сам? ст?йк?, ну ? я з ними... 02.02 Погода просто чудова. Сонячно, ясно. Лиша?мо Сашу на одинц? з ?? лижами ? ката?мо по вс?х в?дкритих трасах. На 5му п?дйомнику 5Н залишили як ?дину легальну альтернативу син?й трас?. В результат? ще до об?ду коротку найкрут?шу д?лянку розкатали до земл? впоперек усього схилу. 03.02 Субота. Народ обламавсь ?хати катати за повну ц?ну ще й по в?кенд'ному тарифу. День почався якнайг?рше. Спочатку вод?й попросив по 35 грн з рила за трансфер, бо ?хало нас п?в-газел?. Пот?м д?вочки заволали, що назад ?демо о 4й, а не о 5й як ран?ше. Бо вони, бач, не готов? катати повний день при такому сн?гов?. Останн?й м?й ск?пасс не зм?г запалити зелене св?тло на турн?кет?. Дал? один лиш позитив. Ц?лу н?ч ? п?в-дня йшов густий сн?жок. Ск?пасс тьот?нька-касир п?сля недовгих ман?пуляц?й зам?нила на новий. Запустили нов? п?дйомники: 12й на г.Довга, 8й, 1й ? можливо 15й (туди не до?хав). Зразу ж по?хав на Довгу. Перший спуск по вужч?й 12С чи 12В. Все би прикольно, але ратрак там не ходив. ? першопроходц? розгребли сн?г до земл?. 2й п?дйом на Довгу, широка, скучнувата 12А-Д. Перед посадкою на той же 12й в?н став, став на довго, по-мо?му на ц?лий день. По?хав на 8й. Широка, пряма, нец?кава 8А. Але один момент, п?д п?дйомником широченна полоса пухляку. Сн?гу б?льш як по кол?но. Вволю поплававши в павдер? об'?хав траси 5го п?дйомнику. Пот?м з 2го п?дйомнику дивна комб?нац?я трас: синя, чорна, червона, ? я б?ля першого КПП. Мабуть, найкращий катальний день. 04.02 Останн?й день вийшов дещо сумбурним. В той час як вс? планують св?й в?д'?зд, прощаються з санатор??м ? один з одним, ?дуть на останню екскурс?ю, я сам ?ду на п?в-дня в Буковель. Скидую вс? сво? пожитки в чохол, йду на зупинку. 7ма ранку, н?хто спинятись не хоче. Достояв до 8?, дочекався пижика Франк?вськ-Буковель, за 4 гривни д?стався до Буковел?. 8.50 ранку, 1ше КПП. Певен, що на вих?дних теж буде 50 в?дсотк?в знижки, б?жу до кас. Каса б?ля першого п?дйомника закрита, з важенним чохлом суну до каси б?ля 2го п?дйомника. На п?вдороги розум?ю, що я не спринтер, що в розшнурованих снб ботах дуже не поб?га?ш, що чохол заважкий. Зупиняюсь, дивлюсь карту. Б?ля першого п?дйомника намальована камера схову. Думаю, що краще туди зараз дотягнути реч? н?ж пооб?д? ?х тягати. Не тут то було, камера схову нанесена лиш на карту :bluee: Тулю до 5го п?дйомника, лишаю там реч?, сн?даю. Вже десята година. Купую ск?пасс на 2 години, обходиться в 50 грн. За 2 години роблю 7 спуск?в (на 2му п?дйомнику як не дивно черги взагал? не було). На Довг?й знову проблеми з п?дйомником тому туди не по?хав. Приходить СМСка: "На п?д'?зд? до Буковел? величезна пробка, ви?зджай ран?ше". Збираюсь в?дчалити аж тут п?дходить д?вочко-бордер з поламаним стр?пом. Перекручую ?й стр?п, але тепер в?н закороткий ? не сходиться на ноз?. Розум?ючи, що сьогодн? ?й вже не покатати, в?дда? мен? свого ск?пасса. Дякую д?вочко! Викатую ще годину, пот?м КПП. Пробка таки неф?гова, п?втори години чекаю буса. При?зджа?, Буковель-Франк?вськ 12 грн 2.5 години. На вокзал? за п?в-години до в?дправлення 44го потяга, прощаюсь з Сашами. Вокзал в Франк?вську - ?дине м?сце де бордер?в б?льш за лижник?в Шмотки в камеру схову, сам по магазинам в пошуках ?ж?. Дал? потяг, Ки?в, к?нець кан?кулам... ?тааак... Буковель - оф?г?зне м?сце для катання. Ц?кав? траси, р?зноман?тн?. Ц?кав? розгалудження трас, зручн? п?дйомники. Вс? траси ведуть до п?дйомник?в, не потр?бно кудись ходити п?шки. В чергах н?коли не стояв довше 10ти хвилин. Вс?х трас так ? не об'?здив, на вс?х витягах не п?днявся - ? стимул щоб повернутись. Трохи фоток тут: http://infostore.org/info/2672387?rs=0&s=3&p=0 По ф?нансам вийшло взагал? чудово: потяг Ки?в-Франк?вськ-Ки?в - 23*2+8*2 = 65 грн Франк?вськ-Яремче - 18 грн санатор?й Яремче, 7 дн?в - 170 грн трансфер Яремче-Буковель-Яремче 4*20 + 35 = 115 грн трансфер Яремче-Буковель-Франк?вськ 4 + 12 = 16 грн ск?пасси: 2 * 1 день - шаров? (величезна подяка Сереже Firefox) 2 * 1 день = 2 * 50 = 100 грн (снкс2 Bravado, Котл?тго) 1 день акц?йний - 60грн 2 години, в?кенд - 50 грн камера схову 1 день - 15 грн ------------------------- В сум?: 600 грн + 100 грн на каву-гл?нтвейн Сезон нарешт? в?дкритий! Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
Rumuk 0 Жалоба Опубликовано 10 марта, 2007 Ти шо, в мене аж ностальг?я проснулася. Може трохи зап?зно звичайно я то всьо прочитав. Я маю на уваз? КП?шн? путьовки. Я тож зв?дти буду, з КП?. Я в той самий час катав в Славську, хоча за т? сам? грош?, як я тепер бачу мона було жирно покатати в Буковел?. До реч? на Буковел? я тоже цього року перший раз був в горах з бордом. Вчився на 5В ги-ги... Здеб?льшого тому шо ?нш? траси були закрит? в той час. Ц?каво було б детальн?ше знати про т? вс? путьовки в?д профкому. Якшо можеш, то пиши сюда або в аську 380994691. Може наступно? зими не придеться самому ?хати . РЕАСЕ :D Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
justkid 1 Жалоба Опубликовано 11 марта, 2007 Ц?каво було б детальн?ше знати про т? вс? путьовки в?д профкому. Якшо можеш, то пиши сюда або в аську 380994691. Може наступно? зими не придеться самому ?хати . РЕАСЕ :D Усьо по оздоровленню студ?нт?гав тута Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
Олiкс 2 Жалоба Опубликовано 11 марта, 2007 Джаст к?д, якщо в протасов?м побачиш довгого хлопака в так?й сам?й куртц? як твоя, знай - це ? Ол?кс Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты