Перейти к содержанию

grabli

Сноубордист
  • Публикаций

    521
  • Зарегистрирован

  • Посещение

  • Победитель дней

    29

Сообщения, опубликованные grabli


  1. Ну і цей. Візьми будь-які угандошу кріплення і в тебе в 9 випадках з 10 щось піде не так )))

     

    Все від господаря залежить. Я перші СП юзав три роки і все було ок. Як тільки їх в мене купив чувак - через два тижні розвалив їх. Мабуть так завжди трапляється, якщо молотком лампочки вкручувати.

    • Like 1

  2. Чувак, я вже заразився писати і пояснювати, що не існує проблеми в пухляку з фастеками і їх аналогами. Ці "проблеми" придумали нуби, які  не вміють нормально стояти на дошці і зариваються при першій можливості. Відповідно, відкопуватись правильно теж не вміють.

    Фастеки навіть навпаки - полегшують операції в пухляку, якщо вже довелось вищіпнутись. Варіанти:

    1. Відгріб рукою сніг позаду, відкинув хайбек і встав.

    2. Сів на сніг. Перекотився на живіт - відкинув хайбек і встав.

    3. Відкрив мікробаклю, вийняв ногу і все.

     

    З вщіпанням ще простіше: втрамбував дошкою сніжок, поставив її переднім кантом ДО схилу. Таким чином дошка по дефолту буде знаходитись вище того рівня, на якому стоять ноги. Відкинув хайбек, вставив одну ногу і все!

     

    А от на класиці при положенні дошки переднім кантом ДО схилу, коли ноги нижче рівня дошки, вставляти їх через хайбек не зручно. Якщо ж вдягати класично, сівши сракою в пухляк - то потім хрін встати, бо ноги опиняються вище сраки, а руки в пухкому снігу ніяк не знайдуть опори. Доводиться перекочуватись якось на коліна, а тоді мучитися з новою силою.

     

    Хто хоче - зустрінемось на ПЯ і покажу й розкажу все це наглядно-демонстративно. 

    • Like 2

  3. Дивна позиція )))

    Кріплення з відкидним хайбеком для того й задумувались, щоб відійти від закрижанілих баклей і спростити фіксацію ноги за рахунок одноразової підгонки кріплень по черевики.

     

    В SP є мікробакля, яку вони чотко профіксили і тепер вона не сповзає при різких струсах - фіксується натисканням. Залежно від стилю катання, ти нею регулюєш жорсткість конструкції.

     

    Принципово революційних речей жоден бренд не розробляв.


  4. З запчастинами все норм. Якщо щось ламається - висилають весь вузол. Типові поламки: 1. Ослаблення відкидного механізму баклі (стирать втулка, а не пружина, як дехто вважає). 2. Від ударів кантом лижника-олкоголєка ламаються "вусики" передньої стрепи (в комплекті завжди є запасні). 3. Тріскаються зварних шви бази. Дехто примудряються і хайбек ламати. Але в мене за 8 років такого не було. Раджу SP Brotherhood (зараз називаються S-Lab) або аналогічні Volkl, Gnu. І тільки на алюмова базі. Там є мікробакля, яка дозволяє швидко змінювати жорсткість кріплень за рахунок затяжки. І основна баклі з "ліфт"-кнопкою, щоб розпружувати верхній стреп на підйомнику без зміни налаштувань. Fastec реально виправдовує себе і по швидкості, і по зручності. Єдине що: треба навчитись взуватись стоячи і з переднього канта.

    • Годнота 1

  5. Рація Quansheng


    Рація одноканальна відомого китайського бренду Quansheng TG 6A. В Комплекті - рація+зарадяне гніздо+блок живлення+запасна антена (Є ще запасна бажа-зарядка: спочатку рацій було дві, одну вкрали). Легка в налаштуванні (мануал є в мережі), компактна, не боїться холоду, снігу, вологи.

    З недоліків - слабка батарея, тримає всього день. Купив собі іншу модель, з пошуком батареї не заморочувався, юзав від випадку до випадку (як другу рацію для учня).

    Потужність - 5 W

    Діапазон - 400.000 - 470.000 MHz

     

    Дзвоніть: о63 В5В3!7! (Київ)


    • Рекламодатель
      grabli
    • Дата
      10/20/17
    • Цена
      15.00 USD
    • Категория

     


  6.     Продам:     Куртка Roxy Silver
        Размер:    M
        Пол:    жiноча
        Состояние:    б/у, стан 5
         Год выпуска:     2012
     ✱   Цена:     1500 грн / 60$
        Связь:    тел. 097 118 38 59
             Описание

     Топова жіноча курточка Roxy. Супер-тепла (на пуху), супер-стильна і взагалі - супер. Стан на 5 з 5. Одягалась мало, кохана не любить клітинку (куплена на подарунок). Одним словом, лежить в шафі, вбирає пил і нафталін.

     

    Від пилу обтрусили, нафталін ще трохи відчувається. Ціна чисто символічна як за такий бренд і стаф. Налітай, дівчата і хлоп'ята, готуйтесь до зими правильно.

     

    Т. 0971183859

    Roxy_jacket_front.jpg

    Roxy_jacket_back.jpg

    Roxy_jacket_size.jpg


  7. Подмишки нe подмишки, з парамeтрами, звичайно, повна свистопляска. Алe ключовим будe для тeбe вага. 

    З нeю тeж нe всe рівно 88-98 якось сильно врізнобій. В будь-якому випадку мeншe 164 дивитись нe варто. Я б радив Ride, вони дужe тeхнологічні. По модeлі там є з чого вибирати, для фрірайду кращe Slackcountry.

    K2 Gyrator тeж класна, цe, по суті, прeдтeча рокeрних тeхнологій. І вона, як і Slackcountry, нe надто жорстка. 


  8. Я писав, що розвалив базу на Бразeрхудах СП. Ну, як розвалив - рeбeрця жорсткості всeрeдині вкрились тріщинами. 

    Кріплeння поміняли повністю. Більшe того, я отримав на клас вищі - Маунтeйни. 

    З приємних новацій - мікробакля більшe нe сповзає вниз по зубчатому рeмінцю при вібраціях/ударах - вона фіксується натисканням.

    Змінився хайбeк, який став жорсткішим. В цілому кріплeннями дужe задоволeний.

    Таким чином цe вжe 7 сeзонів, як я на фастeках. 

    • Годнота 1

  9.     Продам:     Yes Standart
        Размер:    156
        Пол:    мужик
        Состояние:    стан - новий, в упаковці
         Год выпуска:    2017
     ✱   Цена:     400$
        Связь:    тел. 097 118 38 59
             Описание  Замовляв другу, але не склалось. Дошка нова, в плівці, з усім необхідним. Ціна дошки в Україні - 14471 грн.

     

    Yes-Standard-Snowboard-2016-2017-ISPO.jpg


  10. Наступні виїзні лекції: 

    Дніпро: 2 грудня, 19.00 - Арт-Квартира.(Всі орг.питання - через магазин "Бумеранг.бордшоп.Дніпро)

    І нарешті все визначилось по Одесі. 5 грудня, 19.00 - Термінал42 (вхід 50 грн., дуже бажано попередньо реєструватись на сайті коворкінгу):

     

     

    for_web_forum.jpg


  11. 10 часов назад, handball сказал:

     В этом сезоне то же была мысль смазать сустав гиалуроном через две недели в Зельден у меня есть твой телефон ( созванивались насчет красных штанов найк) сейчас не в украине- буду завтра наберу. А вообще по своему многолетнему опыту больных коленей лучшее лечение- тренировки ( для меня орбитрек скакалка приседания без больших отягощений выпады- бег уже нет, отлично велосипед и тд)

    В мене при невеликих некомпресійних навантаженнях починається набряк в задній частині коліна. Так що хотілося б якось зрозуміти, куди рухатись. Виставив аналогічну тему в себе на ФБ - там така заруба почалась. В основному між прихильниками плазмотерапії (типу це дешевше і не менш ефективно) і прибічниками гіалуронки. При чому випадків з плазмою - два проти одного з кислотою. Типу і дівчини був розрив меніска і тріщина в хрящі - але після кількох плазмо-уколів все стало ок, катосила сезон на вейку без операції навіть. Інший чєл прооперував два коліна і колов плазму - теж все ок.

    А от гіалуронщику плазму вкололи не та, тому він довго мучився, поки не кольнув кислоту. Ну таке. Я зараз просто фінансово на кислоту не вигребу. Один укол ще можливо, яко куплю за нормальну ціну. Але не 2-3. А от на плазму, навіть при ціні 1000 грн - цілком так.


  12. Теееекс, тепер питання шукрного-соціального характеру. Був на плановому огляді, як і просили, через 2 місяці. Результати ок, але є одне але. З ним і звертаюсь до всіх, хто вже пережив це.

    Укол гіалуронової кислоти комусь припусували? Який препарат призначали? За моєю інформацією, препарат дороги. І дорогий зокрема й тому, що продавець продає не поштучно, а пачками. Хоча призначають всього 1-2 уколи. За деякими оцінками, вартість - 300 євро. 

    Можливо є сенс купити препарат в складчину, бо я не готовий зараз, навтіь ціною власного коліна, викласти таку суму. Це майже стільки ж, як коштувала сама операція. Препарат "Снохром форте уан №1". 

    Хто що скаже?


  13. 4 минуты назад, karlson13 сказал:

    вопрос, а где в днпре будет 25го сее событие ? а то ничего такого не видел

    Цим питанням займається "Бумеранг бордшоп". Як дізнаюсь сам - одразу повідомлю.


  14. 1 час назад, KEKC сказал:

    Юрец дарова
    мне сказали, что на выставке 18-20 в Экспо будет лекция по фрирайду и лавинке
    это будешь ты?

    Привіт. Ні, не я. Зазвичай привозили Макса Панкова. Можливо ще хтось приїде, а може це вже хтось з місцевих.


  15. Стосовно Одеси (було запитання). Є два шляхи, як потрапити на лекцію. Перший, яким пішов я. В місті досить сильна катальна тусовка, на чолі якої парочка моїх друзів: Алєкс Гальцов, Толян Лебединський, Сергій Васильєв. Ієрархію я не сильно собі уявляю, але це справді досвідчені чувачки і їм самим є багато що розказати вам.

    Толік минулої весни запропонував тусовці лекції, я лише підтримав і запропонував допомогу. Наразі я закинув це питання в SnoOdUA, відповідь була "подумаем над этим". Ну от коли надумають, тоді і буде лекція. В цьому варіанті скоріш за все її проведе Толік. Або він запросить когось (мене чи іншого лектора). Я вважаю коректним запропонувати одеситам провести лекцію, просто нагадати про обіцяне і не втручатись в процес.

     

    До речі, минулого року був чувак, який робив стрім, потім виклав все на ютуб. Але якість нікака була. А самостійно це зробити я не можу - технічно неграмотний.

    Тож, другий шлях, як зробили львів'яни.  В цьому сезоні отримав два дзвінки від різних людей і декілька запитів у ФБ - чи буде щось у Львові. Я запропонував місцевим підшукати майданчики і вони підтримали двіж. Таким чином, я лише узгодив дату свого візиту. Таким шляхом можете піти і ви, одесити.

     

    Лекція в Дніпрі 25 листопада - організовують мої спонсори, магазин "Бумеранг бордшоп Дніпро", Arborsnowboards і Electric. Я теж лише узгодив дату. 

     

    Ще раз наголошую, що лекції - це моя приватна ініціатива, я не переслідую жодних комерційних інтересів. Все почалось десь в 2008/2009 роках, коли на одному з контестів я побачив, як мого друга і гіда "Хеліскі.юей" сипануло на Цибульнику, коли він вів групу. Я був на протилежному боці кара ("цирку" по-простому), на плечі Говерли. І це лише підкреслило ефект: я стояв безпорадний, розуміючи, що до постраждалого по прямі не менше 3-4 км - це якщо я одразу вальну вниз, а потім побіжу по долині р. Прут на допомогу. Хвилин 40 не менше добиратись. Все обійшлось, але мій шок ще довго не проходив.

    От тоді я зібрав всі свої нотатки з лекції ІКома (Ігоря Комарова), порискав в Інтернеті (інфи було ще мало, але щось таки було), зібрав свій власний досвід в жменю - і створив лекцію.

    Пілотний проект реалізовував разом із ГО "Адреналін" (Київ-Львів). Сприяв у цьому Андрій Крикуненко. Вже не пригадаю, коли прочитав найпершу лекцію, але з того часу роблю це постійно, з року в рік, безкоштовно. Потім було чотири роки в "Сноулаб Гудаурі", де я цеглинку до цеглинки збирав інформацію, створював власну фрірайд-школу і курс лавинної безпеки входив в мої тренінги. 

    А минулого року це вже вилилось в незалежний урбан-проект.

     

    Я не гляціолог, не геолог, і не є професійним гідом "з лєнточкою, медальйоном і бантом". Вся інформація, яку я подаю, є у відкритому доступі. Але вона підсилена моїм власним досвідом і якимись знаннями з практики. Саме тому мої лекції не коштують 2, 3, 6К, як у окремих спеціалістів тут в Україні. Я не зазіхаю на їхній "хліб", можливо викликаю в них кислу міну, типу "о, умнік, самоучка".

    Моя позиція проста: кожен, хто робить щось для підвищення грамотності людей у горах - молодчага. І чи бере він за це 100500 шекелів, чи 60 гривень - це питання совісті, самовідданості і особистих принципів. Я за те, що просвітництво має бути доступним.

     

    Ну і ще. Відкрию невеличку таємницю, суто ІМХО. 80% інформації з лекції Вєдєніна, Макса Панкова, Ігоря Комарова - це красива лірика про гори, цифри, картинки. Те, що вам ніколи не знадобиться в реальному житті. Ще 18% - це цікаві факти, правдиві історії, аксіоми і постулати, якими і надалі варто послуговуватись. І залишається всього 2% інфи, яка має реальне прикладне значення.

    Ось заради цих 2% і варто витрачати свій час на подібні заняття. Це знання з практичної площини і сама практика. При чому практика в цих 2% - наше все. 

     

    Моє завдання - привернути увагу катальників, роздуплити їх трішки, що сніг є не лише фаном. Пояснити ризики і небезпеки. Налякати їх врешті-решт. Щоб посіяти зерно раціонального страху. Колись комусь це врятує життя. Комусь уже врятувало (і я знаю про ці випадки, це не просто самовихваляння). 

    Практику можна пройти зі мною в будь-який момент, коли зустрінемось в горах. За це я гроші не візьму.

    Мій хліб - це інструкторська і тренерська робота. Бо лавини - лавинами, але 90% виживання залежить від вашого вміння кататись. А вміння кататись я вже прив'язую до лавинної безпеки. Ну, коротше, про це я весь час розповідаю на лекціях, чого тут воду товкти ще )

    • Годнота 4
×