Перейти к содержанию
Gonz0

Базовая Стойка.

Рекомендуемые сообщения

Чтобы накатать аргументированно и не захлебнуться в потоках говен, наброшенного на вентилятор ярыми приверженцами того, или иного стиля, надо шобы у пана був час та натхнення.

На пока кроме оных потоков от тебя ничего не видно. Скорее всего и не увидит никто. :(

  • Годнота 1
  • Херня 1

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

На пока кроме оных потоков от тебя ничего не видно. Скорее всего и не увидит никто. :(

Так, тема скатывается во флуд окончательно.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

2 ironcrea будь-яка дискусія приречена перетворитись на тупу суперечку, коли опонент відкидає будь-які аргументи і переводить стрілки невідомо куди.

заявлена тема - "базова стійка". в більшості шкіл і методик базовою являється стійка "-". але крім неї існує ще й стійка "+". ІМХО, рано чи пізно кожен бордер пиходить до того, що називається "універсальна" стійка, яка ближча до "+", ніж до "-".

топікстартеру було декілька разів на це вказано. більше того, кожен, хто в темі і долучився до дискусії (саме до дискусії, а не суперечки), навів достатню аргументацію.

аргументацією топікстартера було те, що "в "-" переучують інструкторів на категорію "В". благо, інформації в темі було більш ніж достатньо, щоб зрозуміти всі тонкощі.

а їх предостатньо. тому що крім стійки, є ще вертикальна і повздовжня робота, заклони, скручування корпусу вкладка. але це вже оффтоп. тим не менше, автор теми продовжив сумніватись в тому, що кажуть опоненти і писати яко не відверту фігню, то просто зайняв позицію "сам дурак".

мій стиль спілкування з такими людьми - іронічно-жартівливий, але без смайликів. втім, навіть з сотнею смайликів людина, яка пише у зверненні "сударь", навряд чи зрозуміє, жартують з нею, чи кажуть серйозно.

водночас, не варто забувати, що це не персонална сторінка у ФБ чи ВК, а форум. де дозволяється висловлювати власну точку зору, якщо вона не ображає інших.

маючи надію достукатись до чутливого "я" автора, мені не було влом потратити зайву годину і ще раз аргументовано показати, що рішення закатувати "-", якщо топікстартер не карвер, дещо помилкове. як доказ, було наведено фото. що ще може бути переконливішим? навіть спецом додав ремарку, що навмисне вибирав фото, де райдер не робить заклон в плю при переході на задній кант, а їде чи на передньому, чи на пласкому веденні. у відповідь резонна фраза, що фото "постановочні".

на банальну пропозицію перевірити дієвість тієї чи іншої стійки на практиці атор зіскочив з теми... і пішло й поїхало. запропонував мені набити йому морду. тобто людина вирішила, що я тут піськми з ним міряюсь.

за великим, мені фіолетово, як конкретно буде кататись топікстартер. хоч раком, хоч боком, хоч підскоком. мені вистачає роботи і без таких нігілістів. бо, повторюсь, все написане вище - ІМХО, але ІМХО, що підтверджено практикою. Всі мої травми, шишки і болячки - це закатані на початку помилки.

позитивно, що людина спробувала розібратись в цьому. мені це завжди імпонує і я із задовленням ділюсь знаннями. багато що із набутого я створив сам, багато що є вдосконаленням методички ISIA, яка є універсальним інструментом, однак має чимало недоліків, як то занадто складна мова написання і необразність.

сноуборд же, як і танці, як його чи боротьба завжди вимагав і вимагає симбіозу образів, прикладів і пояснень. той, хто погано пояснює але добре показує, не зможе навчити добре людину. як і той, хто чудово пояснює, але не здатний показати все те, що пояснив.

добре пояснює і показує лише той, хто вміє використовувати образи. саме образність мислення відрізняє нас від роботів. та й ті вже навчились підбирати із тисячі образів саме той, що відповідає словам по контексту.

щоб притомні форумчани зрозуміли, що жодних особистих рефлексій щодо топікстартера я не маю, даю лінк на цікаву статтю. з однією лише метою: дати зрозуміти всім зацікавленим, що нема однієї яскраво-враженої стійки, нема однієї техніки, що підходить під все, нема лекал, за якими можна шльопати райдерів як "Бартони" в Китаї.

"Разгрузка: вверх, вниз и комбинированная". Особисто мені там все зрозуміло, крім одного - комбінованої розгрузки. Точніше - чим вона відрізняється від нижньої розгрузки.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

глюк, вибачте

Изменено пользователем grabli
  • Годнота 1
  • Херня 1

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Ну і "контрольний". Тема називається "базова стійка". Але на початку автор виклав фото, які одразу викликають суперечливі думки і когнітивний дисонанс. Оскільки базовою канонічною стійкою вважається ось така:

75942_1328784886.jpg75942_1328784931.jpg

І якщо топікстартер на самому початку (та й зараз) не помічав/є різниці, значить дискусія приречена на суперечки в стилі отця Фьодора і О. Бендера "сам дурак".

А по конструктиву більше, мабуть додати нічого. Хіба вербалізувати цю стійку в плані того, що мав би відчувати райдер, щоб візуалізувати все на схилі самотужки.

Мені подобається пояснення з фітболом. Прошу уявити людину, що вона обхопила м'яч. Живіт втягується, спина округлюються, плечі трохи опускаються, щоб грудаком затиснути фітбол, таз теж округлюється вперед. П*ята точка - над п*ятками і чітко дивиться в точку на центрі між кріпленням. Руки розвертаємо долонями вниз (ніби граємо на піаніно), голова піднята, під ноги не дивимось...

Изменено пользователем grabli

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать учетную запись

Зарегистрируйте новую учётную запись в нашем сообществе. Это очень просто!

Регистрация нового пользователя

Войти

Уже есть аккаунт? Войти в систему.

Войти

  • Последние посетители   0 пользователей онлайн

    Ни одного зарегистрированного пользователя не просматривает данную страницу

×